Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya neden vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Olası bir felaketle alınlaşıldığında bünyeda kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi ciğerin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emin ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Kanatlar içre reva yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin destek plakaları mevcuttur.

Projeye en şayan Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı gerçek çabucak açılan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın kapılarında acil durumlarda dâhilen dünyaarı essah aksiyon nutuk konusu olduğu midein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve sav konusu Yangın Kapısı harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın gibi ivedili durumlarda içeriden hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte Yangın Merdiveni Kapısı üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mânia olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini yürekeriye hapseder.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması ilkin olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan can sayısına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birçok insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mâni olan ivedi kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kül kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanların ve diğer Yangın Çıkış Kapısı dallı güllüların yangın veya herhangi bir ivedili hava esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme malik, dokumalması ıztırari, kuruluşların vazgeçilemez unsurları ortada önem almaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *